Ο Εφημέριος

ο εφημεριος

Βιογραφικό σημείωμα του π. Ανδρέα Κουμπή

Εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Σπετσών

Ο π. Ανδρέας Κουμπής γεννήθηκε στον Πόρο Τροιζηνίας. Σπούδασε Μαθηματικός στο Παν/μιο Αθηνών και μετά την θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ως Σημαιφόρος, διορίστηκε στη Μ. Ε και υπηρέτησε ως Μαθηματικός κατά σειρά, στο  Γυμνάσιο και Λύκειο Ύδρας, Γυμνάσιο και Λύκειο Σπετσών και για τέσσερα χρόνια στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (Κοινωνική Θεολογία) και περάτωσε τις διετείς σπουδές του Μεταπτυχιακού τμήματος της ίδιας σχολής στον τομέα της Λειτουργικής.

Ασχολήθηκε με την έρευνα των αποζημιώσεων των Σπετσιωτών Ναυμάχων, από τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Αρχείο Αγωνιστών επανάστασης 1821).

Χειροτονηση

Τον Δεκέμβριο του 2006 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Ιανουάριο του 2007 πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και υπηρέτησε για ενάμιση χρόνο στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου Σπετσών.

Από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως εφημέριος στον Ι. Ν. του Αγίου Αντωνίου Σπετσών που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού (Ντάπια).

Είναι παντρεμένος από το 1976 με την Καλομοίρα Αργυρίου-Κουμπή καθηγήτρια Θεολόγο και Προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου Σπετσών.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”42″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”300″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”9″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]