Εορτές της Ενορίας

εορτες της ενοριας

Στην ενορία του Αγίου Αντωνίου και κατά τη διάρκεια του λειτουργικού έτους γίνονται πάρα πολλές εορτές.

Μεγάλες εορτές με λειτουργική λαμπρότητα γίνονται όταν εορτάζει ο άγιος στον οποίο είναι αφιερωμένος ο κάθε ναός.

Έτσι η ενορία εορτάζει πρωτίστως στις 17 Ιανουαρίου κατά την εορτή του πολιούχου της ενορίας μας, Αντωνίου του Μεγάλου. Δυο φορές τον χρόνο γίνεται μεγάλη πανήγυρη κατά την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος. Στις 12 Δεκεμβρίου, την ημέρα της μνήμης του Αγίου και στις 11 Αυγούστου (το λεγόμενο Εντεκαύγουστο) ημέρα κατά την οποία ο Άγιος έσωσε το νησί της Κέρκυρας από την επιδρομή των Τούρκων.

Στις εορτές των Αγίων και στους ομώνυμους ναούς τους γίνονται εορτές:  Ανδρέου του Πρωτοκλήτου Αποστόλου στις 30 Νοεμβρίου, Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου στις 23 Απριλίου, Βασιλείου του Μεγάλου την Πρωτοχρονιά, Δημητρίου του Μυροβλήτου στις 26 Οκτωβρίου, της Παναγίας ως Ζωοδόχου Πηγής (Έλωνας) την Παρασκευή του Πάσχα, Θεοδώρου του Τήρωνος το Σάββατο της καθαρής εβδομάδος, της Παναγίας των Μιασηνών (Παναγία του Δασκαλάκη) την 1ηΣεπτεμβρίου και στις 8 Μαΐου και 26 Σεπτεμβρίου στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ντάπια και σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό ναό μας (λειτουργεί σήμερα ως προσκύνημα).

Σκοπός

Σκοπός των εορτών αυτών και πολλών άλλων που γίνονται κατά τη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους, είναι να συνηθίσουν οι χριστιανοί να μετέχουν με χαρά στην κοινή λατρεία, να αισθάνονται ισότιμα μέλη της μεγάλης οικογένειας του Σώματος του Χριστού και να μετέχουν της Αγιότητός Του.