Uncategorized

Προσκυνηματική εκδρομή Αίγυπτος-Σινά-Ιεροσόλυμα

IΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΥΔΡΑΣ ΣΠΕΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ
9 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΙΓΥΠΤΟ – ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

από 7 έως 15 Οκτωβρίου 2019
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Εφραίμ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η Ημέρα Δευτέρα 07/10/19

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΡΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Κάιρο στις 07.30 π.μ.. Άφιξη στις 08.30 π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση,  ξεκούραση. Εν συνεχεία, ξενάγηση στο Κάϊρο ξεκινώντας από επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάϊρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας χιλιάδων ετών, μεταξύ των οποίων και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτανχαμόν.  Έπειτα  θα επισκεφθούμε τις Πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στο παζάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο,  διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Τρίτη 08/10/19

KAIΡO – AΛEΞΑΝΔΡΕΙΑ

Tο πρωί αναχώρηση για την Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφθούμε το Ελληνικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Μ Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο, το Ναό του Ευαγγελισμού ( από τις ωραιότερες εκκλησίες της πόλεως ), το Ναό του Αγίου Σάββα, τους Κήπους της Μοντάζα και το περίφημο φάρο όπου έγινε η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του ποιητή Καβάφη και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας στο Κάϊρο θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια της Νιτρίας (Αγ. Παϊσίου, Αγ. Μακαρίου)  και για όσους επιθυμούν, θα πραγματοποιηθεί προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Καίρο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα Τετάρτη 09/10/19

ΚΑΙΡΟ – ΣΙΝΑ

Το πρωί αναχώρηση για το Σινά, όπου κατά την διαδρομή  θα περάσουμε τη διώρυγα του Σουέζ και θα  επισκεφθούμε τη γυναικεία  Ιερά Μονή της Φαράν. Άφιξη το απόγευμα στο Σινά, τακτοποίηση στα καταλύματα, διανυκτέρευση. Το βράδυ για όσους επιθυμούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία Κορυφή, όπου ο Θεόπτης Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές παρά του Υψίστου. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα Πέμπτη 10/10/19

ΣΙΝΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα της Αγ. Αικατερίνης και θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός της Μονής. Θα δούμε μέρος από τα χειρόγραφα και τις περίφημες βυζαντινές εικόνες, την Αγία Βάτο του Μωυσέως και το κοιμητήριο των Πατέρων και γενικά θα ζήσουμε στιγμές πνευματικής έξαρσης και ψυχικής ανάτασης από το ασύγκριτο μεγαλείο της Ιεράς Μονής με τα 1500 χρόνια ιστορίας κάτω από τη σιωπή της Ερήμου. Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα δούμε τη Νεκρά Θάλασσα και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη στο ενυδρείο του Εϊλάτ. Μετά τα σύνορα της Αιγύπτου , φθάνουμε στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο, διανυκτέρευση.  

5η Ημέρα Παρασκευή 11/10/19

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, όπου θα μας δεχτεί η Α.Θ.Μ. Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.  Ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Μετά το μεσημέρι, θα προσκυνήσουμε στην Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου), το Όρος των Ελαιών(τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου) και την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα Σάββατο 12/10/19

ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωρίο των ποιμένων και τον Αγ. Γεώργιο Μπετζάλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. Το βράδυ, θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας.

7η Ημέρα Κυριακή 13/10/19

ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα  επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος), το Σαραντάριο Όρος, και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στη συνέχεια θα τελεστεί αγιασμός στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας στον Ιορδάνη Ποταμό. Έπειτα, για όποιον επιθυμεί, θα ακολουθήσει κολύμπι στην Νεκρά Θάλασσα σε οργανωμένη παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

8η Ημέρα Δευτέρα 14/10/19

ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε  για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Θα ακολουθήσει προαιρετικό μπάνιο στην λίμνη της Τιβεριάδας για όποιον επιθυμεί. Κατά την επιστροφή μας, θα επισκεφτούμε την Σαμάρεια, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

9η Ημέρα Τρίτη 15/10/19

ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό,  θα υπάρξει  ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αγορές, καθώς και επίσκεψη σε διάφορα μοναστήρια όπως η Ιερά Μονή Σαϊδανάγιας, η Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς και η Ιερά Μονή  Τιμίου Προδρόμου. Το απόγευμα, στις 16:00 μ.μ., αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου  καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 19:55 μ.μ.. Άφιξη στην Αθήνα στις 22.05 μ.μ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τιμή Συμμετοχής :   1.195 ευρώ    

Περιλαμβάνονται:                                                               

 • Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Κάιρο – Tel Aviv – Αθήνα)      
 • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο στη Ιεροσόλυμα , Νational Hotel Jerusalemhttp://nationalhotel-jerusalem.com/
 • Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ)
 • Μεταφορά από / προς το Πόρτο Χέλι με πούλμαν
 • Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
 • Ταξιδιωτική τσάντα
 • Συνοδός – ξεναγός

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό        

Υπεύθυνος εφημέριος για δηλώσεις και πληροφορίες

 π. Ανδρέας Κουμπής 

τηλ 6944 764 284 Σπέτσες 18050

Το προσκύνημα πραγματοποιείται από το τουριστικό γραφείο Μυστακίδης

Αγ.Κωνσταντίνου 6, Ομόνοια,

Τηλ. 210-5221860, 5234396, 5248741,

φαξ: 210-5234397

Website: www.mistakidistours.gr,

e-mail: info@mistakidistours.gr       

Κατεβάστε το Πρόγραμμα εκδρομής

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: